Jeugdvereniging +12 "Samuël"

+12 Jeugdvereniging Samuël Werkendam

Doel van onze vereniging

Het doel van onze vereniging is, om samen met de jongeren bezinnend bezig te zijn rond Gods Woord. Ook willen we de jeugd samenbinden door contact en ontspanning.

Voor wie?

De verenigingsavonden zijn met name bedoeld voor alle jongeren uit onze gemeente in de leeftijd van 12 tot 16 jaar, ook zijn vrienden en vriendinnen van harte welkom.

Door wie?

De verenigingsavonden worden door de leidinggevenden georganiseerd. Wij proberen er alles aan te doen, om mooie en fijne avonden te organiseren. Als jullie ideeën hebben met betrekking tot onderwerpen, activiteiten voor na de pauze of over de invulling van de JV avonden, zijn deze van harte welkom!

Wanneer?

De vereniging komt bijeen van september tot en met mei, op de 2e en 4e vrijdag en/of zaterdag van de maand. De verenigingsavonden beginnen om 19:30 en rond 21:30 sluiten wij de verenigingsavond weer af.

A-groep: 12-13 jarige (verenigingsavond op vrijdag)

B-groep: 13-14 jarige (verenigingsavond op vrijdag)

C-groep: 14-15 jarige (verenigingsavond op zaterdag)

D-groep: 15-16 jarige (verenigingsavond op zaterdag)

Hoe zien de verenigingsavonden er uit?

Voor de pauze is er een inleiding over een Bijbels of actueel thema (wij vinden het altijd fijn als jullie zelf onderwerpen bij ons aandragen).

Na de pauze staat er een spel, een quiz of een andere ontspannende (buiten)activiteit op het programma.

Extra activiteiten?

Naast de 'gewone' verenigingsavonden houden wij als vereniging ook nog onderstaande bijeenkomsten:

Startersuitje: Op de 2e zaterdagmiddag/avond van september beginnen we het nieuwe verenigingsseizoen met het startersuitje. We gaan dan met elkaar lekker barbecueën, en daarna doen we een sportieve activiteit of een buitenspel.

Gezamenlijke avond met spreker: In het najaar houden we een gezamenlijke avond met een gastspreker. Het onderwerp proberen we per jaar af te wisselen rond een Bijbels of actueel thema.

Gezamenlijke kerstviering: Op de 2e zaterdagavond in december houden wij onze gezamenlijke kerstviering. De kerstviering begint om 17:30 en rond 20:15 sluiten we de avond weer af. Tijdens de kerstviering eten we ook met elkaar. De avond wordt ingevuld met korte inleidingen en muziek, maar ook is er ruimte voor contact en ontspanning.

Op de zaterdagmorgen van de kerstviering, vanaf 8:45 tot uiterlijk 11:15, brengen wij als vereniging samen met vrijwilligers uit de gemeente en de jongeren van de -12, +16 en +21 vereniging de kerstevangelisatie folder rond in de dorpskernen van Werkendam, Sleeuwijk en Nieuwendijk. 

Gezamenlijke paasviering: Op de zaterdagavond voor Goede Vrijdag, houden wij onze paasviering samen met belangstellende uit de gemeente. De avond wordt ingevuld met korte inleidingen en muziek. Tijdens de pauze is er ook ruimte voor onderling contact.

Bondsdag en reisje: We sluiten elk verenigingsjaar af met het bezoek aan de Bondsdag die wordt georganiseerd door onze Jeugdbond (JBGG). In de morgen komen we met alle verenigingen uit de regio bij elkaar in één van de kerken van de Gereformeerde Gemeenten. Elke Bondsdag heeft een thema. Bij dit thema wordt een Bijbelse toespraak gehouden en alle andere programmaonderdelen hebben te maken met het thema. Uiteraard hebben jongeren een groot aandeel in het programma. In de middag na de Bondsdag houden wij ons jaarlijks reisje. Als leidinggevenden proberen we er samen met jullie een leuke, gezellige en ontspannen middag van te maken, waarbij sport en spel een belangrijk onderdeel is.

Belangrijke informatie

Aan het bezoeken van de verenigingsavonden zijn natuurlijk kosten verbonden. Daarom wordt er aan elk lid van onze vereniging een contributie bedrag gevraagd van €8,- per half jaar, die wij graag innen per automatische incasso.

Ben je nog niet eerder op de jeugdvereniging geweest? Dan nodigen wij je van harte uit om een keer kennis te komen maken. Wil je van te voren meer informatie hebben over onze jeugdvereniging, dan kan je contact opnemen met één van de leidinggevenden of een mail sturen naar: jvplus12@gg-werkendam.nl

Graag tot ziens!

Kijk ook eens op: www.jbgg.nl